Kuru İncir
İncir (Ficus Carica Domestica L.) Ege Bölgesinde yaygın olarak yetişir. Türkiye kuru incir üretiminin toplam %65’ini karşılar. Ege inciri, diğer çeşitleri arasında en eşsiz tada, görüntüye, boyuta ve dokuya sahip olan incirdir.
İncirler doğal bir şekilde güneşte kurutulur. Fabrikaya geldiklerinde hemen fumigasyon işleminde tabi tutulurlar. Kalibrasyon işlemi sonrasında, ultraviyole lambalar altında Aflatoksin bulaşmış olanlar ayrılır. Ardından incirler yıkanır, işlenir ve paketlenir. Kalibrasyon, TS 541 numaralı resmi standartlara göre yapılmaktadır.
İncirler geleneksel olarak manipülasyon tarzlarına göre adlandırılır: Doğal, Lerida, Garland, Çekme, Protoben ve Lokum, ayrıca Küp incir ve Yumuşak incir seçenekleri de mevcuttur.
İnciler genellikle 10 kilo veya 12,5 kilo karton kutularda paketlenir. Perakende paketleri 25 gramdan başlayarak sunulmaktadır. Hatta tekli paketleme de yapılmaktadır.

Geleneksel & Organik & Yumuşak & SCF



